برای دهه های متوالی، دیابت نوع 2 به عنوان شرایطی در نظر گرفته می شد که تنها بزرگسالان با آن دست و پنجه نرم می کنند. در حقیقت دیابت نوع 2 به عنوان دیابت بزرگسالی در نظر گرفته می شد. اما دیابت یکی از بیماری هایی است که در کودکان نیز دیده می شود. دیابت نوع 2 یک نوع بیماری مزمن است که نحوه متابولیز قندی به نام گلوکز را تحت تاثیر خود قرار می دهد. بین سال های 2011 و 2012، حدود 23 درصد از تشخیص های جدید دیابت در کودکان دیابت نوع 2 بوده است.
علل بروز دیابت نوع 2 در کودکان
اضافه وزن داشتن بیش از هر چیزی باعث بروز دیابت نوع 2 در افراد می شود. اضافه وزن در کودکان باعث می شود مقاومت به انسولین نیز بیشتر شود. زمانی که بدن برای تنظیم انسولین دچار کشمکش می شود، قند خون بالا به مشکلات متعددی منجر می گردد. چاقی در کودکان و بزرگسالان در حال افزایش است و همین امر خطر ابتلای افراد به دیابت را بیشتر می کند. ژنتیک نیز می تواند نقش مهمی در این شرایط داشته باشد. به عنوان مثال خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در افرادی که والدینشان دیابت داشته اند بیشتر می شود.
نشانه های دیابت نوع 2 در کودکان
نشانه های دیابت نوع 2 همیشه به راحتی قابل شناسایی نیست. در بیشتر موارد این بیماری به تدریج توسعه پیدا می کند و نشانه های آن به ندرت قابل تشخیص خواهد بود. بیشتر افراد ممکن است اصلا نشانه ای را احساس نکنند. در سایر موارد ، کودکان ممکن است اصلا نشانه ای نداشته باشند. اگر احساس می کنید کودک شما دیابت دارد، به دنبال شش نشانه زیر در او بگردید:
خستگی مفرط:
اگر کودک شما بیش از حد خسته و خواب آلود است ممکن است تغییر در سطح قند خون باعث بروز چنین مشکلاتی شده باشد.
ادرار مکرر:
وجود قند زیاد در خون می تواند به ادرار مکرر منجر شود.
تشنگی مفرط:
کودکانی که بیش از حد تشنه می شوند ممکن است سطح قند خون بالایی داشته باشند.
گرسنگی بیش از حد:
کودکانی که دیابت دارند انسولین کافی برای فراهم آوردن سوخت مورد نیاز سلول های بدن را ندارند.
غذا منبع بعدی این افراد برای تامین انرژی است و به همین خاطر در این شرایط کودکان بیش از حد گرسنه می شوند.
زخم هایی که به کندی درمان می شود:
زخم ها یا عفونت هایی که به درمان مقاوم هستند یا به کندی درمان می شوند ممکن است نشانه دیابت نوع 2 باشند.
پوست تیره شده:
مقاومت به انسولین می تواند پوست را تیره تر کند. اگر متوجه پوست تیره شده در کودکان شدید حتما با پزشک مشورت نمایید
تشخیص
نشخیص دیابت نوع 2 در کودکان نیازمند تست توسط پزشک است. اگر پزشک به وجود این نوع دیابت در کودک مشکوک شود، تست گلوکز ادرار، آزمایش گلوکز خون آزمایش A1C را تجویز می کند.گاهی از اوقات تشخیص این شرایط چندین ماه طول می کشد.
فاکتورهای خطر
عوامل خطر
دیابت در کودکان 10 تا 19 سال شایع تر است.
خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در کودک ممکن است به خاطر موارد زیر افزایش یابد.
– آنها یک خواهر و برادر یا خویشاوند نزدیک مبتلا به دیابت نوع 2 دارند
– آنها آسیایی، ساکن جزیره اقیانوس آرام، بومیان آمریکا، انگلیس یا آفریقایی هستند
– آنها علائم مقاومت به انسولین را نشان می دهند، از جمله لکه های تیره پوست
– آنها دارای اضافه وزن یا چاق هستند
درمان
درمان برای کودکان مبتلا به دیابت نوع 2 شبیه درمان برای بزرگسالان است. طرح درمان متفاوت با توجه به نیازهای رشد و نگرانی های خاص فرزند شما متفاوت است. در مورد داروهای دیابتی اطلاعاتی را کسب کنید.
بسته به نشانه های فرزند شما و نیازهای دارویی، معلمان، مربیان و سایر افرادی که فرزند شما را نظارت می کنند ممکن است لازم باشد در مورد درمان فرزندتان برای دیابت نوع 2 اطلاعاتی داشته باشند. در مورد برنامه دارویی فرزند در مدرسه از پزشک اطلاعاتی بگیرید.
نظارت بر قند خون:
نظارت بر قند خون روزانه در خانه به احتمال زیاد برای رسیدن به سطح قند خون فرزندتان اهمیت دارد . از دستگاه بررسی کننده قند خون استفاده کنید.
تمرینات ورزشی و رژیم غذایی:
پزشک می تواند تمرینات ورزشی و رژیم غذایی مورد نیاز برای کودک را ارائه کند. توجه خاصی به مقدار کربوهیدرات مصرفی او داشته باشید.
عوارض احتمالی
کودکان مبتلا به دیابت نوع 2 در معرض خطر بیشتر مشکلات جدی سلامت هستند. مسائل عروقی، مانند بیماری قلبی، عوارض رایج برای کودکان مبتلا به دیابت نوع 2 هستند.
عوارض دیگر مانند مشکلات چشم و آسیب عصبی ممکن است در کودکان مبتلا به دیابت نوع 2 رخ دهد .
مشکلات کنترل وزن، فشار خون بالا و هیپوگلیسمی نیز در کودکان مبتلا به دیابت وجود دارد. همچنین مشاهده شد که بینایی ضعیف و ضعف کلیه در طول عمر دیابت نوع 2 اتفاق می افتد.
چگونه از دیابت نوع 2 در کودکان پیشگیری کنیم؟
شما می توانید با نکات زیر از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کنید:
– داشتن عادت های سالم همچون رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن
– ورزش کردن: ورزش مناسب و منظم می تواند از بروز بیماری هایی همچون دیابت پیشگیری کند.
– داشتن وزن سالم: تمرینات ورزشی و رژیم غذایی می تواند کودکان را در وزن سالم نگه دارد.
برای کودکان نمونه خوبی باشید. خودتان ورزش کنید و رژیم غذایی متعادلی را داشته باشید مواد غذایی مناسب میل کنید و از خوردن غذاهای فرآوری شده خودداری نمایید.
Original Article