در طول دوران بارداری افراد ممکن است در مورد عفونت هایی که وجود دارد نگران باشند و ندانند این عفونت ها بر روی کودک در حال رشدشان چه تاثیری خواهد داشت. عفونت های واژینال همچون عفونت مخمری ، در طول بارداری رایج هستند و معمولا باعث ایجاد نگرانی نمی شوند.با اینحال عفونت های رحمی عوارض حادتری را از خود به جای می گذارند. در این مقاله قصد داریم به عفونت های رایج در طول دوران بارداری بپردازیم.
عفونت های واژینال در بارداری
افرادی که باردار هستند ممکن است بیشتر از دیگران در معرض عفونت های خاص باشند. اگر این عفونت ها درمان نشده رها شود می تواند عوارض حادی را برای فرد به دنبال داشته باشد. افرادی که عفونت خفیفی در طول بارداری خود دارند باید با پزشک مشورت نمایند. عفونت های رایج واژینال در بارداری عبارت است از :
عفونت مخمری:
عفونت مخمری به خاطر وجود قارچی به نام کاندیدا رخ می دهد. این عفونت به خاطر تغییر در سیستم ایمنی ، افزایش تولید گلیکوژن و سطح بالای استروژن در بدن در طول بارداری رخ می دهد.
بر اساس مطالعات انجام شده، حدود 20 درصد از تمامی زنان کاندیدا دارند و این مقدار در طول بارداری تا 30 درصد افزایش پیدا می کند.
نشانه های رایج این نوع عفونت عبارت است از :
– خارش در اطراف واژن
– ترشحات ضخیم، سفید و همانند پنیر کلبه
– بو از واژن
– درد و سوزش در اطراف واژن
– درد و سوزش در طول مقاربت جنسی
افراد می توانند از داروهای تجویزی یا بدون نسخه برای درمان عفونت مخمری استفاده کنند. با اینحال فردی که باردار است نمی تواند بدون مشورت با پزشک دارویی مصرف نماید. قبل از اینکه فرد دارویی را مصرف نماید باید وجود سایر عفونت ها نیز در او مشخص شود.
واژینوز باکتریال:
واژینوز باکتریال یک عفونت باکتریایی با درمان راحت است. نشانه های این عفونت عبارت است از :
– سوزش، خارش و درد در واژن
– بوی بد از واژن
– بوی بدی که بعد از رابطه جنسی بدتر می شود
– مقدار زیادی از ترشحات خاکستری رنگ و نازک
اگر این شرایط در طول بارداری درمان نشده رها شود می تواند باعث ایجاد زایمان زودرس و کاهش وزن نوزاد به هنگام تولد گردد
عفونت های رحمی در طول بارداری
عفونت رحمی می تواند به دلایل مختلف خطرناک باشد. این عفونت ها بر روی جفت اثر می گذارند، به کودک در حال رشد اسیب می رسانند، باعث ایجاد زایمان زودرس می شوند و به ناهنجاری های جنینی منجر می گردند. عفونت های رحمی می تواند زایمان را خطرناک و دشوار سازد. برخی از افراد در این شرایط نارسایی اندام ها و سایر عوارض تهدیدکننده زندگی را تجربه می کنند. عفونت رحمی اغلب زمانی توسعه پیدا می کند که باکتری از واژن به رحم منتقل شوند. به همین خاطر اگر عفونت واژن درمان نشده رها شود می تواند فاکتور خطری برای عفونت رحمی باشد. فردی که مشکوک به عفونت رحمی است باید تحت نظر پزشک باشد. درمان این شرایط دربرگیرنده استفاده از آنتی بیوتیک هاست و ممکن است فرد به بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشد. تب در طول زایمان توسعه پیدا می کند. اگر نشانه ها شدید باشد پزشک جراحی سزارین را توسعه می نماید.
سایر عفونت های بارداری
بارداری باعث تغییر در بدن می شود و افراد را در معرض عفونت های متعددی قرار می دهد. به عنوان مثال تغییرات هورمونی در طول بارداری می تواند شرایطی همچون اگزما یا خشکی پوست شدید را در فرد ایجاد نماید.
اگر ترک های پوستی باز شوند و خونریزی نمایند ممکن است نشان دهنده یک عفونت شدید پوستی به نام سلولیت باشند. سایر عفونت هایی که ممکن است در طول بارداری بسیار شایع باشد عبارت است از :
– آنفلونزا
– هپاتیت E که معمولا فرم ویروسی خفیف هپاتیت است.
– هرپس که در برگیرنده مواردی همچون ویروس هرپس سیمپلکس است.
– لسیتریا که از مواد غذایی مسموم ناشی می شود.
– HIV
افزایش تعداد این عفونت ها در طول بارداری به خوبی درک نشده است اما برخی از افراد بر این باورند که تغییرات هورمونی و سایر تغییراتی که تعداد گلبول های قرمز را در بدن تغییر می دهند مسئول چنین شرایطی هستند. به عنوان مثال در اواخر بارداری سلول های T که با عفونت مبارزه می کنند کاهش می یابند. بارداری می تواند جریان خون را افزایش دهد و قلب را به کار بیشتری وا دارد. این تقاضا می تواند شرایط و عوارض موجود را بدتر نماید. به عنوان مثال اگر فرد بارداری پنومونی داشته باشد ممکن است با مشکل در تنفس روبرو شود. برخی از داروهایی که می توانند به طور موثر این عفونت ها را درمان کنند ممکن است در طول بارداری امن نباشند. به همین خاطر فردی که باردار است باید در مورد مزایا و معایب گزینه های مختلف درمانی با پزشک مشورت نماید.
عفونت بارداری چه تاثیری بر روی نوزاد دارد؟
عفونت های متعدد می تواند بر روی توسعه کودک اثر بگذارد. با اینحال نمی توان به طور دقیق بیان کرد جنین در این شرایط چه اسیبی خواهد دید.
عفونت می تواند به روش های زیر بر روی جنین اثر بگذارد:
– ممکن است مادر را دچار اسیب نماید و باعث شود جنین او پرورش خوبی نداشته باشد یا نیازمند دارویی باشد که به جنین اسیب وارد نماید
– این شرایط می تواند با تغییراتی که منجر به ناهنجاری در کودکان می شود به طور مستقیم بر روی آن ها اثر بگذارد.
– این شرایط ممکن است باعث زایمان زودرس یا سقط جنین شود.
Original Article