عفونت سینوسی که به آن سینوزیت نیز گفته می شود شرایط رایج و دردناکی است که باعث ایجاد فشار دردناک در حفره بینی می شود. سنوزیت بیش از 31 میلیون نفر را سالانه در آمریکا تحت تاثیر خود قرار می دهد. بیشترین علل بروز سینوزیت به خاطر ویروس هاست و همین امر باعث می شود چنین شرایطی خود به خود بهبود پیدا کند. سینوزیت ویروسی مسری است و باید مراحلی را برای جلوگیری از انتشار آن به سایر افراد مدنطر داشته باشید. باکتری و در موارد نادر قارچ ها نیز می تواند مسئول ایجاد چنین شرایطی باشند. سینوزیت می تواند چالش برانگیز باشد. تشخیص و شناسایی آن از سرماخوردگی یا حساسیت کمی دشوار است. در این مقاله سعی می کنیم نشانه ها و روش درمان سینوزیت را با هم مرور کنیم.
نشانه های عفونت سینوسی
نشانه ها و ویژگی های عفونت سینوسی در برگیرنده موارد زیر خواهد بود:
درد و فشار سینوس ها:
مایع گیرافتاده در سینوس ها می تواند حفرات سینوسی را پر کند و باعث ایجاد درد و فشار شدیدی شود. در این شرایط ممکن است سینوس به لمس حساس باشد. درد ممکن است در گونه ها، اطراف چشم ها و بینی باشد یا در پیشانی ایجاد گردد. این نواحی حاوی سینوس ها هستند. خم شدن می تواند درد را بدتر نماید.
برخی از اوقات فشار و درد به حدی شدید است که با خوابیدن فرد نیز تداخل ایجاد می کند.
سردرد:
فشار و درد سینوزیت می تواند باعث ایجاد سردرد در جلوی سر شود. برخی از افراد ممکن است این درد را در سایر نواحی هم احساس کنند. این موضوع باعث ایجاد مشکلات بیشتری می شود.
احتقان و گرفتگی:
فردی که عفونت سینوسی دارد ممکن است این شرایط به خاطر عفونت ویروسی رخ داده باشد. بروز عفونت باکتریایی یا قارچی در این بیماری احتمال کمتری دارد. این موضوع معمولا زمانی رخ می دهد که مایع گیرافتاده در سینوزیت ها رشد پیدا می کند. به خاطر تجمع مایع و التهاب، فرد احساس گرفتگی و احتقان می کند.
سرفه کردن:
عفونت سینوسی باعث می شود مخاط و مایع در گلو قرار گیرد و باعث خارش و ایجاد حس پر بودن در این ناحیه گردد. برخی از افراد به طور مکرر سرفه می کنند تا گلوی خود را صاف کنند اما برخی سرفه کنترل نشده ای دارند.
تب:
تب علامتی است که نشان می دهد بدن در حال مبارزه با عفونت است. برخی از افراد در عفونت سینوسی تب هم دارند. سایر نشانه های مرتبط با تب در برگیرنده لرز، خستگی و درد عضلانی است.
مخاط رنگی:
ویروس ها، باکتری ها یا قارچ های موجود در مخاط می تواند رنگ آن را تغییر دهد. افرادی که عفونت سینوسی دارند اغلب بلغم سبز یا زرد را سرفه می کنند یا اینکه مخاط از بینی شان خارج می شود. سینوزیت باعث ایجاد مخاط زیادی می شود و فرد ممکن است نتواند از شر این مخاط ها به راحتی خلاص شود.
خستگی:
مبارزه با عفونت سینوسی نیازمند صرف انرژی در بدن است . به همین خاطر فرد احساس خستگی می کند. برخی از افراد احساس خستگی می کنند زیرا نمی توانند به راحتی نفس بکشند یا درد دارند.
بوی بد دهان:
مخاطی که مرتبط با عفونت سینوسی است ممکن است بوی بدی داشته باشد. همین امر باعث می شود بوی بد دهان یا طعم بد دهان ایجاد گردد.
درد دندان:
فشار شدید سینوس ها ممکن است باعث ایجاد درد در لثه ها شود. این موضوع به درد دندان، درد لثه یا درد در دهان منجر خواهد شد.
درد مزمن سینوس ها:
برخی از عفونت های سینوسی ممکن است مزمن باشد. فردی که درد یا فشار سینوس ها را به طور مداوم تجربه می کند با چنین شرایطی روبرو خواهد شد.
ایا شرایط موجود عفونت سینوسی است یا سرماخوردگی؟
بیان تفاوت بین عفونت سینوسی و سرماخوردگی بسیار دشوار است زیرا برخی از نشانه های این دو شرایط شبیه هم هستند.
عفونت سینوسی اغلب بعد از سرماخوردگی توسعه پیدا می کند. سینوزیت بیشتر از سرماخوردگی طول می کشد. نشانه های سرماخوردگی به طور پایداری بدتر می شود و در سه الی پنج روز به اوج خود می رسد. سپس به تدریج بهتر می شود. عفونت سینوسی ممکن است 10 روز یا بیشتر از آن طول بکشد. برخی از نشانه هایی که بیشتر به خاطر سینوزیت رخ می دهد عبارت است از :
– تورم در بافت های بینی
– بوی بد دهان
– ترشحات سبزرنگ از بینی
– صورت متورم
بر خلاف سرماخوردگی، سینوزیت می تواند مزمن باشد. این موضوع بدین معنی است که بیش از 3 ماه طول می کشد. سینوزیت مزمن باعث ایجاد تورم و تحریک در سینوس ها می شود و معمولا بعد از اینکه فرد سینوزیت شدید داشت توسعه می یابد. برخی از اوقات نشانه ها می آیند و می روند.
درمان عفونت سینوسی
عفونت سینوسی ممکن است بدون درمان پزشکی بهبود پیدا کند. با اینحال برخی از افراد ممکن است نشانه های آزاردهنده ای داشته باشند. برای درمان نشانه ها در این افراد می توان از درمان های خانگی زیر استفاده کرد:
– اعمال کمپرس گرم بر روی سینوس ها
– استفاده از شوینده های بینی همچون اسپری سالین
– استفاده از قرص آنتی هیستامین برای کاهش التهاب موجود در سینوس ها
– استفاده از بازکننده های مسیر بینی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
فرد در شرایط زیر باید به پزشک مراجعه کند:
– نشانه هایی که بیش از 7 الی 10 روز طول می کشد
– کودکی بیش از یک یا دو روز تب دارد
– دردی که شدیدتر می شود
– فردی که سیستم ایمنی ضعیفی دارد
درمان این شرایط به علت ایجادکننده آن بستگی خواهد داشت. اگر باکتری باعث ایجاد این شرایط شده باشد، پزشک می تواند از آنتی بیوتیک ها استفاده کند. آنتی بیوتیک برای سینوزیت مزمن یا سینوزیتی که توسط ویروس ایجاد شده کارساز نخواهد بود.
Original Article