درد کمر و ترشحات واژن: مواردی که باید بدانید

کمردرد و ترشحات واژن هر کدام ممکن است به دلایل مختلفی در بدن توسعه پیدا کنند. این نشانه ها به تنهایی هر کدام رایج هستند. زمانی که چنین شرایطی به همراه یکدیگر رخ می دهد می تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد. در این مقاله سعی می کنیم علل کمردرد و ترشحات واژن را با هم مرور کنیم و فاکتورهای خطر و گزینه های درمانی را بیان نماییم.

علل
شرایطی که باعث ایجاد کمردرد و ترشحات واژن می شود عبارت است از :

عفونت مجاری ادرار:

زمانی که عفونت مجاری ادرار در مثانه رخ می دهد شرایط را cystitis می نامند. زمانی که عفونت مجاری ادرار ،مسیر ادرار را تحت تاثیر خود قرار می دهد به آن urethritis می گویند. زمانی که این شرایط در کلیه ها دیده می شود به آن عفونت کلیه می گویند. باکتری شایع ترین و رایج ترین مسئول ایجاد عفونت مجاری ادرار است اما قارچ و ویروی نیز می تواند چنین شرایطی را ایجاد کند. عفونت مجاری ادرار در هر سنی همچون کودکان دیده می شود. برخی از نشانه های آن عبارت است از :

– افزایش ترشحات واژن
– حس سوزش به هنگام دفع ادرار
– دفع ادرار مکرر
– درد لگنی
– درد کمر
– ضعف و خستگی

بارداری:

کمردرد و ترشحات غیر عادی از واژن می تواند نشانه بارداری باشد. ترشحات واژن ممکن است در حجم افزایش یابد یا در طول زمان تغییر کند. افزایش این ترشحات به محافظت از جنین در برابر عفونت کمک می کند. حتی در هفته های آخر بارداری ممکن است عفونت بیشتری دیده شود. کمردرد در طول بارداری با رشد جنین رایج خواهد بود. این موضوع بر روی اعصابی که در کمر وجود دارد تاثیر می گذارند.

بارداری خارج از رحمی:

بارداری خارج از رحمی زنان رخ می دهد که تخمک بارور شده به خارج از رحم و معمولا لوله فالوپ متصل می شود. زمانی که چنین شرایطی رخ می دهد پزشک باید تخمک را قبل از رشدش بردارد. این نوع بارداری باعث ایجاد شرایط زیر می شود:

– گرفتگی شکمی شدید
– درد در مقعد
– درد شدید در یک طرف که به پشت کمر هم می زند
– حالت تهوع

آرتریت فعال شده:

این شرایط باعث ایجاد التهاب در مفاصل می شود. عفونت در برگیرنده عفونت های انتقال یافته از مسیر جنسی هم می تواند باعث ایجاد نشانه ها شود. این آرترین ترشحات غیر عادی و کمردرد را ایجاد می کند اما جزو بیماری های حاد و جدی نیست.

سوزاک:

سوزاک یکی از بیماری های انتقال یافته جنسی است. نشانه ها بلافاصله پس از انتقال دیده نمی شود و ممکن است بروز نشانه ها چند هفته طول بکشد. به خاطر تاخیر در بروز نشانه ها، سوزاک اغلب درمان نشده باقی می ماند. این موضوع باعث ایجاد عوارض حادی می شود . بیشتر خانم هایی که سوزاک دارند هیچ نشانه ای از خود بروز نمی دهند. زمانی که این نشانه ها بروز کرد ممکن است در برگیرنده درد لگن، ترشح از واژن باشد.

بیماری التهابی لگن:

این بیماری ناشی از عفونت در قسمت بالایی مجاری تناسلی است. این بیماری در رحم، لوله فالوپ و تخمدان ها دیده می شود. چنین شرایطی بیشتر در زنان زیر 25 سال دیده می شود اما می تواند در هر سنی رخ دهد. این بیماری باعث ایجاد شرایط زیر خواهد شد:

– ترشحات واژن به رنگ سبز یا زرد
– درد در اطراف لگن
– درد در طول دفع ادرار
– حالت تهوع
– تب

سرطان دهانه رحم:

در موارد نادر سرطان دهانه رحم می تواند باعث ایجاد درد کمر و ترشحات غیر عادی واژه شود. این ترشحات ممکن است صورتی باشد و بوی بدی داشته باشد. درد لگن نشانه دیگری از این سرطان است.

تشخیص
پزشک می تواند نشانه های فرد را بررسی کند و سابقه پزشکی و جنسی او را مورد بررسی قرار دهد. او معمولا تست ادرار می گیرد تا وجود عفونت هایی همچون عفونت مجاری ادرار را شناسایی نماید. آزمایشگاه این نمونه را بررسی می کند. بارداری و بارداری خارج از رحمی توسط خون یا تست ادرار تایید می شود/ اگر پزشک به بارداری خارج از رحمی شک کند بررسی فیزیکی و سونوگرافی را تجویز خواهد کرد.

درمان
روش های درمانی به علل زمینه ای بستگی خواهد داشت. پزشک برای درمان عفونت مجاری ادرار و عفونت منتقل شده از طریق روابط جنسی، آنتی بیوتیک ها را تجویز می کند. او می تواند از داروهای ضد قارچی، قرص ها یا کرم ها هم استفاده نماید. اگر فردی کمردرد و ترشحات واژن را در طول بارداری تجربه نماید ممکن است درمانی نیاز نباشد.

با اینحال اگر بوی ترشحات بد بود یا ازاردهنده بود می توان به وجود عفونت پی برد.

بارداری خارج از رحمی به درمان سریع نیاز دارد.

فاکتورهای خطر

فعالیت جنسی کنترل نشده جزو فاکتورهای خطر اصلی برای شرایطی است که باعث ایجاد کمردرد و ترشحات واژن می شود. سایر فاکتورهای خطر عبارت است از :

– بهداشت ضعیف
– ننوشیدن آب کافی
– شستن از پشت به جلو بعد از دستشویی
– مصرف قرص های ضد بارداری
– داشتن سیستم ایمنی ضعیف

نتیجه گیری

برای بیشتر افراد کمردرد و ترشحات واژن به مشکل حادی ختم نمی شود. بیشتر علل رایج چنین شرایطی را می توان به کمک آنتی بیوتیک یا داروهای ضد قارچی درمان کرد. نشانه ها معمولا بعد از چند هفته بهبود پیدا می کند اما اگر نشانه ها دائمی و شدید بود حتما با پزشک مشورت کنید. همچنین باید وجود عفونت در افراد بررسی شود.

Original Article